Skolepenge: 1.650 kr. pr. måned
SFO: 1.150 kr. pr. måned
Klub: 575 kr. pr. måned
Der betales for 11 måneder pr. år. Juli er betalingsfri måned. Der gives søskenderabat på skolepengebetalingen for 2. og 3. barn på 50%. 4. barn er gratis. Indmeldelsesgebyr udgør 1 måneds skolepenge.
Ansøgning om fripladstilskud foretages gennem skolen ved skoleårets begyndelse. Ansøgningsskema udleveres til alle forældre ved skoleårets begyndelse. Der bevilges fripladstilskud efter gældende regler, som er årsindkomstbestemt.
Der kan ansøges om tilskud til nedbringelse af elevers transportudgifter indenfor gældende regler. Alle forældre får et ansøgningsskema ved skoleårets begyndelse. Betingelserne for at få tilskud er, at afstanden mellem skole og hjem opfylder følgende minimumskriterier:
Eleven skal være indmeldt på skolen den 5. september i ansøgningsåret. Elever, som indmeldes eller udmeldes efter denne dato, er ikke tilskudsberettigede.
På Roskilde Private Skole begynder første lektion kl. 8.15.
Skolen åbnes dog hver dag kl. 7.30. Fra dette tidspunkt kan alle elever møde ind på skolen.
I tidsrummet fra kl. 7.30 til kl. 8.15 er der et tilbud om morgenpasning for de yngste elever.
Skolen er forpligtet til at føre kontrol med elevernes fravær. Fravær føres i klassens protokol. Er eleven syg eller af anden grund fraværende skal skolen altid have besked telefonisk eller via mail senest klokken 8.15 inden skoledagen begynder. Fra 5.-9. klasse bedes forældrene ringe eller sende en mail hver morgen indtil eleven er rask.
Hver elev har en kontaktbog hvor beskeder til lærerene kan gives skriftligt fx om en tandlægetid.
Skolen kan ikke give fri til ferier uden for de almindelige skoleferier. Fravær er et forælder ansvar. Ved behov/ønske om fritagelse for undervisning kontaktes skolelederen.
Der henstilles til at tandlæge- og lægebesøg lægges uden for skoletiden.
Vi giver normalt ikke elever tilladelse til at forlade skolen i skoletiden. Heller ikke til at gå i butikker for at købe mad og lign. i tilfælde af glemt madpakke.
I særlige tilfælde kan ældre elever (som normalt selv transporterer sig til og fra skole) få tilladelse af skoleleder eller dennes stedfortræder til at forlade skolen, hvis det har tilknytning til undervisningen. Eks. at der i en emneuge eller en projektuge opstår behov for indkøb af særlige materialer.
Det er vigtigt skriftligt at meddele skolen, når der sker ændring i kontakoplysninger såsom adresse, telefonnummer eller e-mail.
Skolen har en lovpligtig ansvarsforsikring. Det tilrådes at forældrene selv tegner forsikring for deres barn. Vi opfordrer til ikke at medtage værdigenstande i skolen, da tyveri ikke er dækket af skolens forsikring.
Der bliver hvert år glemt en del ting, som ingen vil kendes ved, især håndklæder, idrætstøj, indesko, huer og vanter. Vi vil gerne opfordre jer til at skrive navn i alle disse ting med vandfast spritpen eller evt. sy navn i. Glemte sager vil blive lagt i glemmekurven ved siden af køkkenet.
Lærebøger stilles gratis til rådighed for eleverne. Bøgerne forbliver skolens ejendom, og forældrene er økonomisk ansvarlige for de lånte bøger og må erstatte disse, hvis de bortkommer. Bøgerne skal forsynes med navn, klasse og solidt omslag/bogbind straks efter modtagelsen. Der må ikke skrives notater i bøgerne.
Udover de fysiske bøger abonnerer skolen på et større udvalg af undervisningsportaler, som anvendes efter behov.
Eleverne skal medbringe idrætstøj og idrætssko til timerne, så de kan klæde om, hvad enten timen er indendørs eller udendørs. Det forventes også at eleverne har et håndklæde med, da alle elever fra 1. klasse bader efter idrætsundervisningen. Der opfordres til at mærke alt med navn.
Ved fritagelse for deltagelse i idrætsundervisningen i enkelte timer pga. skader o.lign. skal kontaktbogen benyttes. Hvis elever er bedt fritaget eller har glemt idrætstøj, overværer de undervisningen. Ved længere tids fritagelse skal der foreligge en lægeattest.
På Roskilde Private Skole følger vi Folkeskolens undervisningsplaner i faget kristendom. Vi har brugt vores friskoleret til at fravælge faget som eksamensfag.
I madkundskab laves der vegetarisk mad, da skolen går ind for at lære eleverne sund og alternativ madlavning. Dette princip har sin baggrund i Adventistkirkens sundhedsfilosofi.
I 7.-8. klasse skal eleverne have et toåriget praktisk eller musisk valgfag. Her på skolen tilbyder vi billedkunst. Valgfaget afsluttes med en prøve på 8. klassetrin.
Eleverne skal altid have et velforsynet penalhus med blyanter/stiftblyanter, viskelædere, blyantspidser og lineal. Vi anbefaler stiftblyanter med 0,7 mm stifter, da de altid er spidse samtidig med at de ikke knækker så nemt. Ting går i stykker, slides op eller bliver væk, så tjek venligst jævnligt om penalhuset skal fyldes op med friske forsyninger.
I matematikundervisningen anvendes lommeregnere, som eleverne selv skal medbringe. Fra 1. til 5. klasse kan man anvende en simpel lommeregner med 4 funktioner, som er ideel til disse klassetrin. Fra 6. til 9. klasse vil vi anbefale, at eleverne har en mere avanceret lommeregner med mange funktionsmuligheder f.eks. Texas Instruments TI-30X IIB. Der er endvidere krav om, at eleverne har deres egen vinkelmåler, passer og tegnetrekant.
Eleverne fra 1.-9. klasse får lektier i en mængde, der passer til alder og niveau. Alle lektier skrives ind på SkoleIntra. Her kan man som forældre logge ind og se ens barns lektier og opgaver. Lektier til næste dag bliver senest lagt ind klokken 16.
Øko, Let, Sød, Mini, Skummet – kært barn har mange navne, og når det kommer til skolemælk, er valgmulighederne mange. Vi er tilmeldt skolemælksordningen. Kontakt kontoret for mere info.
Der tilbydes gratis tandpleje for alle elever i deres bopælskommune.
Eleverne fra 0.-9. klasse tilbydes jævnlige besøg i Sundhedsplejen, hvor der bl.a. foretages højdemåling, vejning, kontrol af syn og hørelse samt pubertetsvejledning. Der gives skriftlig meddelelse til hjemmet om, hvornår disse undersøgelser finder sted.
Uden mad og drikke dur eleven ikke. Vi forventer derfor, at alle elever medbringer en god og velforsynet madpakke hver dag. De ældste elever har mulighed for at varme madrester i vores mikroovn.
Det er ikke alle elever, som kan vente helt til spisefrikvarteret med at spise, og derfor er der i 0.-4. klasse afstat tid til at tage en "10'er mad" i slutningen af timen op til 10-frikvarteret.
Vi opfordrer også meget til, at alle medbringer en drikkedunk eller vandflaske. Saft og juice er okay, men vi siger nej tak til sodavand og energidrik.
For at sikre et godt og trygt læringsmiljø er skolen en mobilfri zone. I alle lokaler på skolen hænger et skab, hvor eleverne hver morgen anbringer deres telefon, når de møder ind. Hver elev har deres egen plads i skabet. Når timen starter, låser læreren skabet, og det åbnes først igen, når eleverne har fri. Hvis mobilerne bruges i undervisningsøjemed, lægges de tilbage i skabet efter brug. Dette fjerner en masse distraktioner og sikrer, at eleverne kan holde fokus på det faglige i timerne og være til stede i det sociale samvær.
På Roskilde Private Skole bruger vi SkoleIntra som lektie og kommunikationsplatform. Her kan elever og forældre logge ind hvor de kan se skema, lektier, ugeplaner osv. SkoleIntra er opdelt i to portaler, ElevIntra for elever, og ForældreIntra for forældre:
Elever logger ind med UNI-login. Forældre kan logge ind med UNI-login eller med brugernavn og adgangskode. Brugernavnet sendes til mailadressen, som er opgivet til skolen, og adgangskoden er jeres CPR-nummer. Ved første login bliver i bedt om at ændre dette til den kode som i ønsker.
Unilogin er et digitalt ID for børn og elever i daginstitutioner og skoler i Danmark. Hver elev får tildelt sit eget brugernavn og adgangskode i 0. klasse, som bruges til at logge ind på diverse portaler og apps. Forældre kan også oprette sit eget UNI-login som bl.a. kan bruges til at logge på SkoleIntra.
Første gang I skal logge ind med UNI-login, skal I vælge muligheden ”Få mit eller mit barns brugernavn” hvorefter i bliver guidet igennem processen med at se jeres brugernavn og oprette en adgangskode. På samme måde kan I også se jeres barns brugernavn og nulstille deres adgangskode hvis det bliver nødvendigt. Dette kan gøres alle steder, hvor man logger ind med UNI-login, fx SkoleIntra. Ellers kan I kontakte skolens IT-administrator, som også kan give eleven mulighed for at oprette en ny kode.
Computere og iPads er et vigtigt værktøj til læring, men skal anvendes med omtanke og i passende mængde. Derfor er brug af computere og iPads altid lærerstyret. Skolen har et klassesæt med iPads, som bruges i indskolingen, og et klassesæt med computere, som anvendes af eleverne fra 0.-6. klasse, når det er relevant. I 7.-9. klasse forventes eleverne at medbringe deres egen computer. Her anbefaler vi en Windows styret computer. Computeren skal være ladt op hjemmefra, så klasselokalet ikke bliver en labyrint af ledninger. Kontakt skolens IT-administrator hvis I har brug for vejledning til valg af computer
På skolen anvender vi Microsoft Office, og hver elev har deres egen bruger. Her har de adgang til hele Office-pakken fx Word, Excel, PowerPoint og Teams. Teams bruger vi hos de ældste elever som kommunikationsplatform og til aflevering af opgaver. Skolens IT-administrator sørger for at oprette en bruger og kan altid kontaktes hvis adgangskoden glemmes og skal nulstilles.
Skolen har en printer som eleverne i 7.-9. klasse får mulighed for at benytte selv. Skolens IT-administrator hjælper dem med at installere en driver på deres computer og de får en personlig pinkode som de skal bruge for at udskrive deres print på printeren.
Skolen afholder terminsprøver for 8. – 9. klasse to gange om året.
Der er tradition for, at eleverne i 8. klasse kommer i erhvervspraktik. Eleverne skal sammen med deres forældre finde et praktiksted. Eleverne får udleveret et praktikskema af skolen, som skal udfyldes og returneres igen, for at de er forsikret i praktikforløbet.
I løbet af skoleåret bryder vi engang imellem den skemalagte undervisning op med spændende og kreative emner eller måder at arbejde på.
En gang om året afholder skolen en skolegudstjeneste i form af en musical. Denne gudstjeneste vil altid være en lørdag formiddag, og den er obligatorisk for alle elever at deltage i. Dagen indgår i skolens årsplan og regnes for en skoledag.
Hvert år inden efterårsferien ryddes det almindelige skoleskema i en hel uge, og eleverne fra 0.-6. klasse arbejder kreativt med et emne. Det kan fx være havet, eventyr eller middelalderen. Eleverne inddeles i grupper på tværs af alder, og der er plads til fordybelse såvel som kreativitet.
I 7.-8. klasse står hele ugen på skolens valgfag billedkunst, hvor de laver store kreative projekter og arbejder frem mod afgangsprøven i 8. klasse.
I 9. klasse er der naturfag på programmet, og her får eleverne mulighed for at øve sig i naturfagsprøven. Eleverne arbejder i løbet ugen med et valgfrit emne, udfører forsøg og er på udflugter.
Når ugen er omme, præsenterer alle grupperne det de har arbejdet med for forældrene, torsdag aften inden efterårsferien.
I løbet af skoleåret afholdes der sports- og motionsstævner for eleverne:
Roskilde Private Skole
Dronning Sofies Vej 42, 4000 Roskilde, Denmark
Telefon: +45 4635 8612
Mail: rps@rps.dk
Roskilde Private Skole blev grundlagt i 1948 og blev i august 1968 overtaget af Syvendedags Adventistkirken. I 1972 blev skolen en selvejende institution. I Danmark findes 4 søsterskoler og en kostskole med efterskole og gymnasium. Vi lægger vægt på det kristne livssyn, som danner grundlag for undervisningen, og for, hvordan elever og lærere omgås hinanden. Vi ønsker at skabe et trygt miljø for børnene og har fokus på, at børnene lærer at respektere hinandens forskelligheder.
Privatlivspolitik Find vej ElevIntra ForældreIntra PersonaleIntra Elevside Forældreside Lærerside